Even minder zorgen. Dat gunnen wij alle patiënten van het Martini Ziekenhuis en hun naasten
Een verblijf in het ziekenhuis brengt voor de meeste mensen spanning en onzekerheid met zich mee. Stichting Vrienden Martini Ziekenhuis realiseert met sponsoren en donateurs extra voorzieningen die helpen om nabijheid, troost, ruimte of vrolijkheid te ervaren. Zo kunnen zij een wezenlijk verschil maken in de beleving van het ziekenhuisverblijf.

Webcams voor afdeling Neonatologie
Soms kunnen ouders door omstandigheden niet veel bij hun pasgeboren baby zijn, omdat ze bijvoorbeeld zelf ziek zijn of doordat er meer kinderen in het gezin zijn die aandacht en liefde nodig hebben. De afdeling Neonatologie bestaat uit een High Care en neosuites. De High Care is als ruimte niet geschikt om hele dagen te verblijven en ouders kunnen hier niet bij hun baby overnachten. Door het plaatsen van webcams hebben ouders toch de mogelijkheid elk moment hun baby te kunnen zien.

Onder neonatologen en ontwikkelingspsychologen belast met de follow-up wordt niet getwijfeld aan een positief effect op de ouder kind binding van een dergelijk systeem ter aanvulling van direct fysiek contact en zeker als aanwezigheid van ouders bij hun kind, om welke reden dan ook, niet of verminderd mogelijk is. De aanwezigheid van ouders bij hun pasgeboren baby bevordert de hechting tussen baby en ouders en is daarmee erg belangrijk voor de ontwikkeling van de baby.

De C&W de Boer Stichting steunt Vrienden Martini Ziekenhuis, waaronder dit webcam project, om hun ambities te realiseren! Door het realiseren van deze wensen hebben patiënten even minder zorgen.
Voor meer informatie zie hier