HET EERSTE MAGGIE’S CENTER VAN NEDERLAND!

Maggie’s Center Groningen is een plek waar mensen die met kanker te maken hebben (gehad) samen met hun partners, familieleden en vrienden kosteloos terecht kunnen voor een integraal aanbod van psychosociale hulp en begeleiding, als aanvulling op de medische zorg die het ziekenhuis kan bieden.

Maggie’s steunt iedereen bij kanker
Wanneer je de diagnose kanker krijgt kan dit overweldigend zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je naasten. Op dat moment kun je, naast informatie over de medische behandelingen, ook behoefte hebben aan begrip, ruimte voor jouw verhaal, en het gevoel dat er mensen zijn die weten wat je doormaakt en voor wie een half woord genoeg is. Bij wie je jezelf kunt zijn, ook als je wereld op zijn kop is gezet. Wanneer dit moment komt en op welke manier is voor iedereen verschillend, na de diagnose, als de behandelingen zijn gestart of (al een tijd geleden) zijn afgerond. Als dat moment komt, is Maggie’s Groningen er voor je. Maggie’s richt zich in het bijzonder ook op jongeren en kinderen met kanker, ook met het oog op het protoneninstituut.

Interview C&W DE BOER STICHTING betrokken bij de totstandkoming van Maggie’s Center Groningen

Stichting Maggie’s Centers Nederland is opgericht als affiliatie van The Maggie Keswick Jencks Cancer Caring Centres Trust in het Verenigd Koninkrijk, dat sinds 1996 met veel succes 27 locaties heeft geopend. In alle gevallen op toonaangevende locaties naast ziekenhuizen. Het eerste Maggie’s Center van Nederland, Maggie’s Groningen, maakt deel uit van een internationaal netwerk van Maggie’s. Zo zijn er naast het Verenigd Koninkrijk ook locaties in Hongkong, Tokio en Barcelona.