Vrijwilligers & Vrienden UMCG

Met onze  dienstverlening door vrijwilligers zijn wij voor onze patiënten en bezoekers “net dat beetje meer”. Ongeveer 300 vrijwilligers zijn werkzaam op verschillende afdelingen van het UMCG . Deze professionele vrijwilligers zijn betrokken en bevlogen en ondersteunen de patiënten met tijd, aandacht en zorg.

Naast het opzetten en onderhouden van het vrijwilligerswerk, ondersteunt de stichting via fondsenwerving en evenementen diverse projecten binnen het UMCG die het algemeen doel van de stichting uitstralen.

Samen staan wij voor “NET DAT BEETJE MEER”

De C&W de Boer Stichting heeft Vrijwilligers & Vrienden UMCG ondersteund met het programma Muziek aan Bed. De musici van Stichting Muziek aan Bed geven regelmatig korte optredens aan het bed van de patiënt.

Mensen die zich op de één of andere wijze zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor het UMCG ontvangen als blijk van waardering een bronzen beeldje van een kikker, het beeldmerk van het UMCG. Omdat mevrouw C. de Boer-Otten, mede oprichtster van de C&W de Boer Stichting, ontzettend veel heeft gedaan voor het UMCG heeft zij ook een bronzen kikker in ontvangst mogen nemen.

De kikker symboliseert leven, gezondheid, vertrouwen en kwaliteit volgens het UMCG, waarden waar ook het UMCG voor staat. Een eigenzinnige keuze die past bij het UMCG. De kikker is ontworpen door de bekende kunstenaar Jan Steen.