Cheque voor Webcams Neonatologie Martini Ziekenhuis

Tijdens de jaarlijkse relatiebijeenkomst van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis op 20 november 2023 is als verrassing een cheque uitgereikt voor het project Webcams voor de afdeling Neonatologie van het Martini Ziekenhuis.

Alfred Welink, voorzitter van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis, ontving de cheque ter waarde van €20.000 van Evert de Boer van C&W de Boer Stichting.

“De C&W de Boer Stichting steunt al ruim 35 jaar ruim 70  initiatieven per jaar in met name de provincie Drenthe. Het gaat naast diverse culturele doelen vooral om sociale initiatieven voor de zwakkeren in de samenleving. Vanwege het belang van het Martini Ziekenhuis, ook voor de provincie Drenthe, steunt de C&W de Boer Stichting sinds een aantal jaren ook Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Het project Webcams sprak ons bijzonder aan, vandaar onze steun aan dit geweldige initiatief”, aldus Evert de Boer.

Ouders de mogelijkheid geven om via een webcam 24 uur per dag contact te hebben met het kind
Het project Webcams voor de afdeling Neonatologie is een initiatief van Baukje Beitske Krol, unithoofd van de afdeling: “Soms kunnen ouders door omstandigheden niet bij hun te vroeg geboren baby zijn, bijvoorbeeld doordat ze zelf ziek zijn of doordat er meer kinderen in het gezin zijn die aandacht en liefde nodig hebben. Het is de wens om ouders tóch de mogelijkheid te geven om via een webcam 24 uur per dag contact te hebben met het kind. Uit onderzoek blijkt dat dit een zeer positief effect heeft op de belangrijke hechting in de eerste weken na de geboorte van een baby.”

Er loopt nog een aantal acties om het geld bij elkaar te krijgen om het project vervolgens te kunnen realiseren. “Met dit bedrag is een groot deel van het totaalbedrag binnen. We zijn C&W de Boer Stichting zeer dankbaar voor dit fantastische gebaar”, aldus Alfred Welink.