Winnaar Student Business Award 2023 Drenthe bekend - Cor de Boer prijs

De studenten startup competitie van Drenthe 
Student Business Award 2023

Op de finale avond Drentse Onderneming van Jaar 2023 was er aandacht voor jonge, startende ondernemers. De Student Business Award startte maanden geleden de zoektocht naar hét ondernemerstalent van Drenthe. Na verschillende voorrondes, was 19 oktober 2023 de finale.

Finalisten Anna Kukurina (student Drenthe College), Aron Lammerts van Bueren (student Alfa-college) en Kim Bosma (student Alfa-college) betraden vol spanning het podium om daar de einduitslag te horen. Het was Anna die er met de hoofdprijs, de zogeheten Cor de Boer-prijs, vandoor ging. Aan de winnaar werd de Award, ‘het Boertje’, overhandigd door Evert de Boer namens C&W de Boer Stichting.

Anna houdt zich bezig met upcycling; ze maakt van (oude) tweedehandskleding, nieuwe kleding. Met haar businessidee, die qua duurzaamheid aansluit bij de tijdsgeest van nu, én haar sterke presentatie wist ze de jury te overtuigen. Anna wint hiermee een geldprijs van € 7.500 ter ondersteuning van haar startup. Aron Lammerts van Bueren nam de tweede prijs, een geldbedrag t.w.v. € 5.000, mee naar huis en Kim Bosma keerde huiswaarts met de derde prijs, een geldbedrag t.w.v. € 2.500.

C&W de Boer Stichting stimuleert de Student Business Award: studenten die ondernemer zijn of naast hun studie hun eigen onderneming opstarten. Een prachtige ontwikkeling voor het stimuleren van jong talent in Drenthe.

Voor meer informatie zie de websites van Drentse Onderneming van het Jaar of van Drenthe College

De winnaars van de Student Business Award 2023. De zogeheten Cor de Boer-prijs ging naar Anna Kukurina (student Drenthe College). Zij ontving de Award, ‘het Boertje’, overhandigd door Evert de Boer namens C&W de Boer Stichting.