C&W de Boer Stichting betrokken bij realisatie Maggie's Center Groningen

Maggie’s Center Groningen

HET EERSTE MAGGIE’S CENTER VAN NEDERLAND!

Het eerste Maggie’s Center van Nederland wordt gebouwd in Groningen, nabij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het centrum biedt een helende en huiselijke plek waar mensen die met kanker te maken hebben (gehad) samen met hun partners, familieleden en vrienden kosteloos terecht kunnen voor een integraal aanbod van psychosociale hulp en begeleiding, als aanvulling op de medische zorg die het ziekenhuis kan bieden. Stichting Maggie’s Centers Nederland is opgericht als affiliatie van de The Maggie Keswick Jencks Cancer Caring Centres Trust in het Verenigd Koninkrijk, dat sinds 1996 met veel succes 27 locaties heeft geopend. In alle gevallen op toonaangevende locaties naast ziekenhuizen. Het eerste Maggie’s Center van Nederland maakt onderdeel uit van een internationaal netwerk van Maggie’s. Zo zijn er naast het Verenigd Koninkrijk ook locaties in Hongkong, Tokio en Barcelona.

Wie heeft het Maggie’s Center Groningen ontworpen? En waar komt het?
Architect Marlies Rohmer (gebouw en interieur) en tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf (tuin).
Het center komt op het terrein van het UMCG, aan de noordkant naast het protonentherapiecentrum.

Wie kunnen er terecht?
Patiënten die kanker hebben of hebben gehad en zo goed en prettig mogelijk verder willen leven. Ook naasten van kankerpatiënten, werkgevers en onderwijsinstellingen kunnen in het centrum terecht voor informatie en advies. Maggie’s richt zich in het bijzonder ook op jongeren en kinderen met kanker, ook met het oog op het protoneninstituut.

De C&W de Boer Stichting omarmt het Maggie’s Center en past goed bij het gedachtengoed van de founders van de stichting, Cor en Willem de Boer.